Akademija gradbenih investicij

Akademija gradbenih investicij 2024

Na ZAG-u je danes, 4.4.2024, potekala delavnica v okviru AGI – Akademije gradbenih investicij. Prednosti neodvisne zunanje kontrole sta predstavila dr. Aljoša Šajna in doc. dr. Stanislav Lenart.

10. izvedba AGI pod streho

GZS Združenje za svetovalni inženiring je 25. 4. 2023 uspešno zaključilo že 10. izvedbo Akademije gradbenih investicij. AGI se je udeležilo 28 slušateljev, ki so akademijo ocenili vrhunsko in sicer z oceno 4,7 od možnih 5,0.

Arhiv: Ob 5-letnici Akademije gradbenih investicij o pomenu kadrov

»Akademija je od nastanka opravila eno ključnih vlog na področju investicij v infrastrukturo in v prihodnje bo njena vloga še bolj pomembna z vidika obveznosti, ki jih imamo na področju zelenega prehoda,« je ocenil minister za infrastrukturo Bojan Kumer, ki je bil osrednji govornik na slovesnosti ob petletnici delovanja Akademije gradbenih investicij (AGI). Ustanovljena je bila kot 50-urna šola v okviru GZS in je namenjena strokovnjakom, ki vodijo ali sodelujejo v investicijskem procesu. 160 dobitnikov certifikata je v okviru izobraževanja razvilo kompetence in se seznanilo s primeri dobrih praks.

Izboljšanje investicijskega okolja z Akademijo gradbenih investicij

Akademija gradbenih investicij je posebej ustanovljena 50 urna šola, v kateri najboljši strokovnjaki iz prakse poučujejo strokovnjake, ki vodijo ali sodelujejo v investicijskem procesu. Ustanovljena je z namenom razvoja kompetenc in prenosa dobri praks za čim bolj učinkovito realizacijo investicij. Septembra 2018 je bila pripravljena prva izvedba Akademije gradbenih investicij (AGI). Kot je bilo zastavljeno, sta bili od tedaj vsako leto izvedeni po dve ponovitvi. Pred kratkim je potekala osma izvedba, ki se je z izpiti končala 21. in 22. aprila 2022.

Uspešna 8 izvedba AGI

NOVO na AKADEMIJI !!!!

Dodatne delavnice pred vsakim modulom!

AKADEMIJA GRADBENIH INVESTICIJ PODELILA CERTIFIKATE

V ponedeljek, 9.12.2019 smo na GZS podelili certifikate Gradbenih investicij 38 posameznikom, ki so obiskovali akademijo na dveh izvedbah v letu 2019.

Predstavitev akademije gradbenih investicij

Združenje za svetovalni inženiring (ZSI) pri GZS že vrsto let izvaja usposabljanja s področja investicijskih procesov in FIDIC. Izgubljeno desetletje na področju gradbenih investicij in hude posledice na področju zmanjšanja kapacitet in odhoda kadrov iz širše investicijske panoge so vzpodbudile Upravni odbor ZSI, da je v sodelovanju z drugimi strokovnimi organizacijami na GZS ustanovil Akademijo gradbenih investicij (AGI).

Prva šola v Sloveniji, ki združuje tako gradbene kot tudi energetske investicije

Prva šola v Sloveniji, ki združuje tako gradbene kot tudi energetske investicije

Vodenje in izvajanje investicij je strokovno zahtevno delo, ki zahteva interdisciplinarna znanja ter stalno in sistematicno izpopolnjevanje.