Akademija gradbenih investicij

Prof.dr.sc. Mladen RadujkovicProf. dr. sc. Mladen Radujković - CV
Prof. dr. sc. Mladen Radujković je bil rojen v Piranu, v Sloveniji. Je profesor projektnega managementa (PM) in predsedujoči na mednarodnem doktorskem študiju na Alma Mater Evropa, Evropski Center Maribor (AME ECM) v Mariboru, Slovenija. Prav tako je gostujoči profesor na Kitajski univerzi Huazhong za znanost in tehnologijo (HUST), Wuhan Kitajska, od leta 2015. Poleg omenjenega je dejaven tudi kot
  • direktor svetovalnega podjetja Project, Program and Portfolio Expert (PPPE)
  • predsednik Hrvaškega združenja za projektni management (CAPM)
  • eden od ustanoviteljev regionalnega PM združenja (SENET)
  • častni član mednarodnega združenja za projektni management (IPMA)
  • član evropske akademije znanosti in umetnosti (EASA).
V bogati karieri je deloval in deluje na različnih straneh udeležencev v investicijskem procesu, tako za naročnike, konzultante kot zasebna podjetja. Sodeluje in je sodeloval z naslednjimi podjetji: Ilbau Avstija, Strabag Nemčija, Booz Allen Hamilton, IPMA International, Importanne, vsi ZDA, in na Hrvaškem za podjetja: ADRIS Group, EPTISA, Ernst Young Consulting, Croatia insurance, USAID, Croatian waters, IGH in druge.


Klaus GreweKlaus Grewe - CV
Med izjemnimi mednarodnimi strokovnjaki, ki bodo sodelovali pri akademiji, je tudi Klaus Grewe. Nemški strokovnjak, ki že vrsto let dela v Veliki Britaniji, ima veliko izkušenj na področju velikih mednarodnih projektov. Dela kot svetovalec nemške vlade za velike projekte in tudi kot svetovalec OECD za obvladovanje tveganj in vodenje velikih projektov. Ima več kot 25 let izkušenj na področju vodenja velikih gradbenih projektov.

Grewe je v svoji karieri kot projektni vodja vodil ali sodeloval pri vodenju številnih odmevnih projektov, kot so izgradnja olimpijskih objektov za olimpijske igre v Londonu 2012, izgradnja 16 milijard evrov vrednega železniškega vozlišča v Londonu. Bil je član svetovalne skupine Stuttgart 21, sodeloval je pri projektu Hitra železnica Berlin - Hamburg in pri izgradnji industrijskega objekta BMW v Mexico City. V zadnjih petih letih je v vlogi svetovalca OECD sodeloval pri projektu izgradnje novega letališča v Mexico City (ocenjena vrednost projekta 6 milijard funtov) in ekonomske cone ob Sueškem prekopu (ocenjena vrednost projekta 10 milijard funtov). Med večjimi projekti velja omeniti tudi novo podzemno linijo v Hamburgu, železniško postajo hitre železnice v Stuttgartu in ne nazadnje tudi sodelovanje pri projektu Drugi tir Divača – Koper.