Akademija gradbenih investicij

Franz LÜCKLERFranz LÜCKLER - CV
Franz Lueckler je strokovnjak s področja vodenja projektov tako v javnem kot zasebnem sektorju.
Delal je tako za deželno vlado Štajerske kot za zvezno avtocestno družbo ASFINAG, kjer je bil v obdobju 2001-2008 predsednik uprave.
Od leta 2011 je deloval kot izvršni direktor v avtomobilskem grozdu Štajerske, od leta 2017 pa je v upravi družbe AREVIA.

Poleg same izvedbe projektov, se ukvarja z logistiko in inovacijami, tako v Avstriji kot po svetu.


dr. France Arhardr. France Arhar - CV
Izobrazba: Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (1971), opravil Bančni izpit (1972), Pravosodni izpit (1974), magisterij (1976) in doktorat (1983) iz pravnih znanosti na Pravni fakulteti v Ljubljani, Docent za mednarodno gospodarsko pravo (1988) in docent za finančno in mednarodno finančno pravo (2005) na Univerzi v Ljubljani.

Delovne izkušnje: Dr. Arhar je bil direktor Združenja bank Slovenije od junija 2012 do julija 2017, od leta 2003 do 2012 je bil predsednik uprave Bank Austria Creditanstalt d.d. Ljubljana oz. sedanje UniCredit banke Slovenija d.d., od 2001 do 2003 predsednik uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice. Dr. France Arhar je bil prvi guverner Banke Slovenije. Na čelu Centralne banke je bil od aprila 1991 do marca 2001, pred tem pa od 1988 Bančni direktor za »Corporate« v LHB Bank, Frankfurt in 17 let Direktor deviznega oddelka ter pomočnik guvernerja.


Klaus GreweKlaus Grewe - CV
Med izjemnimi mednarodnimi strokovnjaki, ki bodo sodelovali pri akademiji, je tudi Klaus Grewe. Nemški strokovnjak, ki že vrsto let dela v Veliki Britaniji, ima veliko izkušenj na področju velikih mednarodnih projektov. Dela kot svetovalec nemške vlade za velike projekte in tudi kot svetovalec OECD za obvladovanje tveganj in vodenje velikih projektov. Ima več kot 25 let izkušenj na področju vodenja velikih gradbenih projektov.

Grewe je v svoji karieri kot projektni vodja vodil ali sodeloval pri vodenju številnih odmevnih projektov, kot so izgradnja olimpijskih objektov za olimpijske igre v Londonu 2012, izgradnja 16 milijard evrov vrednega železniškega vozlišča v Londonu. Bil je član svetovalne skupine Stuttgart 21, sodeloval je pri projektu Hitra železnica Berlin - Hamburg in pri izgradnji industrijskega objekta BMW v Mexico City. V zadnjih petih letih je v vlogi svetovalca OECD sodeloval pri projektu izgradnje novega letališča v Mexico City (ocenjena vrednost projekta 6 milijard funtov) in ekonomske cone ob Sueškem prekopu (ocenjena vrednost projekta 10 milijard funtov). Med večjimi projekti velja omeniti tudi novo podzemno linijo v Hamburgu, železniško postajo hitre železnice v Stuttgartu in ne nazadnje tudi sodelovanje pri projektu Drugi tir Divača – Koper.


Prof.dr.sc. Mladen RadujkovicProf. dr. sc. Mladen Radujković - CV
Prof. dr. sc. Mladen Radujković je bil rojen v Piranu, v Sloveniji. Je profesor projektnega managementa (PM) in predsedujoči na mednarodnem doktorskem študiju na Alma Mater Evropa, Evropski Center Maribor (AME ECM) v Mariboru, Slovenija. Prav tako je gostujoči profesor na Kitajski univerzi Huazhong za znanost in tehnologijo (HUST), Wuhan Kitajska, od leta 2015. Poleg omenjenega je dejaven tudi kot
  • direktor svetovalnega podjetja Project, Program and Portfolio Expert (PPPE)
  • predsednik Hrvaškega združenja za projektni management (CAPM)
  • eden od ustanoviteljev regionalnega PM združenja (SENET)
  • častni član mednarodnega združenja za projektni management (IPMA)
  • član evropske akademije znanosti in umetnosti (EASA).
V bogati karieri je deloval in deluje na različnih straneh udeležencev v investicijskem procesu, tako za naročnike, konzultante kot zasebna podjetja. Sodeluje in je sodeloval z naslednjimi podjetji: Ilbau Avstija, Strabag Nemčija, Booz Allen Hamilton, IPMA International, Importanne, vsi ZDA, in na Hrvaškem za podjetja: ADRIS Group, EPTISA, Ernst Young Consulting, Croatia insurance, USAID, Croatian waters, IGH in druge.


Marjan PipenbaherMarjan Pipenbaher - CV
Marjan Pipenbaher se je rodil 1957 v Ljubljani. Osnovno šolo je obiskoval v Slovenski Bistrici, srednjo pa na II. Gimnaziji v Mariboru. Diplomiral je leta 1981 na Fakulteti za gradbeništvo v Mariboru, kjer je tudi nadaljeval s podiplomskim študijem.

Leta 1980 se je zaposlil v Gradisovem projektivnem biroju kjer je sodeloval pri projektiranju več velikih mostov in viaduktov, ki jih je izvedlo podjetje Gradis v Sloveniji in tujini.
V obdobju od 1984 – 1990 je deloval tudi na Fakulteti za gradbeništvo kot asistent pri predmetih Statika linijskih konstrukcij, Masivne konstrukcije in Prednapeti beton.

Leta 1990 je ustanovil skupaj s partnerjem Inženirski biro Ponting, kjer je zaposlen kot vodilni projektant in direktor družbe. Mednarodno renomirani inženirski biro se ukvarja predvsem s projektiranjem zahtevnih mostov, globokih temeljenj, stolpnic in ostalih zahtevnih inženirskih objektov.

Leta 2002 je ustanovil še specializirano inženirsko konzultantsko podjetje Pipenbaher inženirji, ki je specializirano za projektiranje mostov velikih razponov in ostalih zahtevnih inženirskih objektov, izvedbo specialnih nelinearnih dinamičnih analiz, projektiranje potresnih izolacij, globokih temeljenj in geotehničinih analiz, CFD - Computational Fluid Dynamic analiz, dinamičnih analiz konstrukcij vsled obtežb vetra ter pripravo in organiziranje testiranja mostov velikih razponov v vetrovnikih.